Berenar d'espipellades

El passat 10 de febrer ens posàrem l'objectiu de poder oferir un berenar d'espipellades. El repte va ser preparar tres tapes, dues de salades i una de dolça, perquè el professorat pogués assaborir una varietat de gustos diferents. 

El petit menú que servírem va ser el segënt:

  • PEBRES DEL PIQUILLO FARCITS DE BACALLÀ EN LA SEVA SALSA
  • PATÉ DE ROCAFORT AMB NOUS I FIGUES SEQUES
  • GALLETA DE CIVADA AMB PASTANAGÓ
Aquí en teniu les receptes.


PEBRES DEL PIQUILLO FARCITS DE BACALLÀ EN LA SEVA SALSA
INGREDIENTS:
700 g de bacallà
24 pebres del piquillo
una ceba blanca
dos pebres verds
50ml d'oli d'oliva
sal
pebre bo

PROCEDIMENT
1. Sofregir la ceba dins una paella amb una mica d'oli d'oliva.
2- Quan sigui un poc daurada, afegir-hi el pebre tallat a bocinets petits.
3- Una vegada sigui cuit, hi afegim el bacallà i el passam tot per la picadora a fi que ens quedi una pasta espessa. Salpebrar si és necessari.
4.- Treure els pebres de dins els pots i reservar el suc de la conserva i tres o quatre pebres
5- Omplir els pebres i dipositar-los dins una palangana de forn.
6.- Amb els pebres reservats, el suc i un raig d'oli elaborarem una salsa amb el turmix. Aquesta salsa s'ha d'abocar per sobre els pebres de la palangana.
7- Posar la palangana al forn a 180º durant uns 20 minuts.
8- Servir sobre una llesca de pa torrat o sobre una llesca de barra de forn
 


PATÉ DE ROCAFORT AMB NOUS I FIGUES SEQUES
INGREDIENTS:
200g de formatge Rocafort
50g de formatge d'untar
150g de nata
50g de mantega
nous
figues seques

PROCEDIMENT
1. Posar dins la batedora tos els ingredients excepte les nous i les figues seques i emulsionar fins a obtenir-ne una crema espessa.
2. Trossejar les nous i les figues seques segons el gust de cadascú i incorporar-ho al paté.
3. Servir sobre galletes de Can Gori de Muro o com el vulgui.





GALLETA DE CIVADA AMB PASTANAGÓ
INGREDIENTS:
2,5 tasses de flocs de civada
2 tasses de pastanagó ratllat o capolat
1/2 tassa de farina integral
3/4 de tassa d'oli de gira-sol
1/2 tassa de sucre integral
un poc de vainilla
(opcionalment) panses o figues seques capolades

PROCEDIMENT
1. Mesclar tots els ingredients i deixar reposar mitja hora.
2- Amb l'ajuda de dues culleres, formar les galletes i deixar-les sobre paper sulfuritzat.
3- Introduir-les al forn a 160º durant uns 25 minuts o fins que siguin un poc daurades. Si es volen més cruixents, caldrà tenir-les més temps al forn o minvar els ingredients humits.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Estopeta o trempó d'hivern

Galletes de tondre

Crespells o risses (com diuen per aquí)