Crespells o risses (com diuen per aquí)

Aprofitant que les dates ens obliguen a fer memòria de la cuina mallorquina de les festes que ara ens condicionen el nostre dia a dia, hem aprofitat aquests dies en què l'hort avança com era de desitjar per fer CRESPELLETS DE PASQUA. La recepta, senzilla i econòmica, embriaga el desig de fer el tast d'aquesta galleta tan generosa amb els somriures que ens transmet. Per ventura és l'indicador que les vacances estan amagades darrere del capítol que ja s'està finint.

INGREDIENTS
2 vermells d'ou
150g de sucre
ratlladura d'una taronja
50ml de taronjada
vainilla o canyella
150 de mantega o saïm
500g de farina (integral o blancat o mesclades)
Un pessic de llevat químic

PROCEDIMENT
1. Feiem una pomada amb tots els ingredients excepte les farines.
2. Hi afegim la farina tot passant-la per un colador. Pastam a fons durant uns tres minuts.
3. Deixam reposar la massa uns 20 minuts.
4. Amb l'ajuda d'un aprimador l'estiram fins a una gruixa d'un centímetre.
5. Agafam motlles amb diferents formes, l'anam tallant i les col·locam sobre una palangana amb paper sulfuritzat.
6. Enfornam a 180º a una posició mitjana fins que estiguin daurades.

NOTA: Em van suggerir que no usés la forma infinitiva del verb en els textos instructius que redactam en aquest bloc, tot i que pel meu tarannà personal, per la meva forma de relacionar-me amb el món, m'agrada més perquè és totalment neutra i no implica la relació ordre-obediència. 
És per això que, a partir d'ara i si hi pensam, usarem l'imperatiu o el present.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Estopeta o trempó d'hivern

Galletes de tondre