Estopeta o trempó d'hivern

Una especialitat molt interessant de trempó és la proposta hivernenca següent. Amb una mescla de tres elements bàsics, propis de l'hivern culinari, i amanits senzillament amb oli verjo d'oliva en resulta un plat que sorprèn qui no l'ha tastat mai.

INGREDIENTS:
Un manat de grells
Una dortzena de tomàtigues de ramellet
Una o dues arengades
Oli verjo

PROCEDIMENT
1- Netejar les tomàtigues i posar-les al forn fins que estiguin torrades.
2- Pelar-les i treure'n les llavors i el suc.
3- Picar-les amb una ganiveta.
4- Netejar les arengades i torrar-les dins una paella.
5- Posar-les enmig de paper absorbent i pitjar-les a fi que treguin tot el suc que fan.
6- Pelar-les, treure'n tota la brutícia i desfer-les fins a aconseguir que quedi a miques. Mesclar amb la tomàtiga.
7- Netejar i picar els grells. Mesclar amb la resta.
8- Amanir amb l'oli verjo segons el vostre gust.
9- Cobrir una llesca de pa amb el trempò i gaudiu







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Galletes de tondre

Crespells o risses (com diuen per aquí)