Galletes de tondre

Un recepta que dúiem endarrer de fer i de trobar atès els records que duien al nostre professor de quan era petit i les monges l'obsequiaven en sortir de la missa d'aigües noves o missa crismal. La sorpresa ha estat el nom, ja que començàrem a investigar i a cercar a partir de "cuina de convent" o "receptes de monges" i no trobàrem el que cercàvem. Fou una professora pollencina que ens parlà de les "galletes de toa", és a dir, de "tosa", la qual amb la seva explicació ens encengué la idea que començava a apagar-se, atesos els mals resultats de la nostra investigació, i a la fi trobàrem la tan desitjada recepta.

INGREDIENTS
500g de farina
125g de sucre
125g de saïm (mantega, opcionalment)
1/2 tassa d'oli
2 ous
1 blanc d'ou

Mesclam tots els ingredients fins aconseguir una massa suau però no aferradissa (tirant a dura) i la treballam amb una màquina de capolar amb una pletina amb la forma pròpia d'aquestes galletes.
12 minuts de forn a 180º i fins que s'hagin daurat.

En ser fredes, ensucrar-les amb canyella i sucre amb pols.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Estopeta o trempó d'hivern

Crespells o risses (com diuen per aquí)