Taller de galletes

En aquesta temporada en què contemplam com l'hort ha arrencat i gaudim de veure'l créixer, no ens queda més remei que dedicar-nos a la cuina i a les feines de manteniment de la terra, llenvant males herbes. Per aquets motiu, hem iniciat unes setmanes en què aprenem a fer diferents tipus de galletes, tant dolces com salades. Vet aquí dos exemples:

GALLETES DE PARMESÀ
Ingredients (per a unes 18 galetes):
- 100grs. de farina de civada
- 100grs. de parmesà en pols (o grana padano, també val)
- 80grs. de mantega fosa (no líquida)
- 1 ou
- 1 culleradeta de café de llavors de rosella
- 1/2 culleradeta de café de pebre vermell dolç

Procediment:
1- Mesclar tots els ingredients fins a obtenir una massa molt dura.
2- Fer un xurro embolicat amb film transparent indeixar-lo reposar dins la gelera un mínim de 2 hores.
3- Treure'l i, amb l'ajuda d'un ganivet, anar tallant les galletes i col•locar-les sobre paper sulfuritzat.
4- Forn: a 180° fins que hagin agafat color dauradet.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Estopeta o trempó d'hivern

Galletes de tondre

Crespells o risses (com diuen per aquí)